Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar från Dansa i Falun representerar Sverige vid dans-EM

Elin Busk, Emilia Lind och Kajsa Norman från dansskolan Dansa i Falun ska representerar Sverige vid EM i discodans som avgörs i början av november.
Därmed följer de klubbkamraterna Wilma Erikssons och Elliot Fernqvists fotspår. Den duon tävlade för Sverige i EM i hiphop i somras.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stort dokument om världssuccén The Hives: "Vi har varit med under varandras musikaliska uppväxt"

Här är artisterna som tjänade mest – Flera dalanamn på Topp 100-listan

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Tidigare i somras gick EM i Hiphop av stapeln i Polen. Dit åkte Elliot Fernqvist och Wilma Eriksson, båda 15 år, som i var sin klass tävlade för de blågula färgerna i dansstilen hiphop. De båda tävlar för Dansa i Falun.

I dag, den 2 november, är det så dags för klubbkamraterna Elin Busk, Emilia Lind och Kajsa Norman, alla 15 år, att dra på sig den blågula dressen och tävla för Sverige i Minsk i Vitryssland då fyra dagars EM i discodans väntar. Tävlingarna avslutas på söndag, den 5 november.

Från vänster: Emilia Lind, Elin Busk, Kajsa Norman, Elliot Fernkvist och Wilma Eriksson, samtliga EM-dansare från Sverige och tävlandes för Dansa i Falun.

"Övriga medlemmar i föreningen, varav cirka är 80 tävlingsdansare, stannar nu hemma i Falun och håller tummar och tår för klubbens duktiga dansare", hälsar Dansa i Falun.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons