Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga underhåller med cabaret

/
  • Maja Westberg finputsar koreografin inför kvällens show. Hon tycker allt är kul, men gruppen jublar högst när det är dags för lekar.
  • Armbågar ut. Elin Elipovszki längst fram. Bakom henne dansar Maja Westberg, Johanna Dahlrot och sjutton andra musikalartister.

Annons

Blåsorkesterns toner strömmar ur högtalarna i Haraldsboskolans danssal. Rebecka Andreasson och Karolina Boman instruerar arm i arm längst framme vid spegeln. Bakom dem sparkar tjugo tjejer takfast med benen, och sjunger:

"Det tjänar ingenting till att vara vrång, skynda dig och följ med. Här det finns det skön musik och sång - kom med på cabaret!

- Det är inte svårt att dansa och sjunga samtidigt. Först börjar man med sången, sen lägger man på dansstegen. Då kommer man ihåg sången genom stegen, berättar Johanna Dahlrot, 11 år.

Johanna tränar både pardans och disco på fritiden.

- Det roligaste med lägret är att träffa nya kompisar och lära sig nya saker, säger hon

Maja Westerberg blev anmäld till lägret av sin mamma.

- Hon hade sett en affisch på skolan och så tyckte jag det lät jätteroligt. Jag tycker om att dansa, sjunga. Ja, allt.

Under veckan har tjejerna övat sig i musikalens grunder. De står själva för koreografi och texter i kvällens föreställning, som de spelar för föräldrar och syskon.

- Lite nervöst är det, erkänner elvaåringen Elin Elipovszki.

Handledarna Rebecka och Carolina är båda uppväxta i Falun och tog examen från Performance Art School i Göteborg i år.

- Det blir spännande ikväll, tror Rebecka Andreasson. Det handlar om en som är sur och de andra ska försöka få henne att bli glad. Man vet inte hur det slutar.

Mer läsning

Annons