Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Treåring övergavs på dagis

Annons

Under gårdagen skulle förskolans tre avdelningar göra en gemensam utflykt.

- I vanliga fall är det tolv barn i min sons grupp och samtliga räknades in innan de skulle gå i väg. Men just nu håller ett barn på att skolas in så de är tretton i gruppen, berättar pappan.

Ingen av personalen uppmärksammade att hans treåriga son blev lämnad kvar på förskolans område när de gav sig i väg på promenaden.

Pojkens mamma hade lämnat sonen på förskolan medan pappan besökte tandläkaren.

- Efter tandläkarbesöket åkte jag hem och efter ett tag hörde jag att det dunkade på dörren. När jag gick ner och öppnade stod min son där gråtande med ena skon i handen.

Treåringen berättade att han gråtit och ropat efter sin mamma.

- Han berättade att när han upptäckte att han var ensam sprang han runt hörnet för att se om kompisarna var där. När han inte hittade någon försökte han komma in på förskolan utan att lyckas.

- Sedan tog han sig inte ut genom grinden så då klättrade han över staketet och fastnade med ena skon som åkte av foten. Som tur är bor vi nära förskolan, säger pappan.

Pojken ville först inte följa med tillbaka till förskolan när pappan föreslog att de skulle gå och hämta hans väska och ta reda på vad som hänt.

- Jag fick bära honom. Jag har ringde till rektorn och berättade vad som hänt och hon lovade att de skulle kalla till möte och se över rutinerna. Vi är en föräldragrupp som också ska träffas och diskutera. Nu slutade det ju bra, men just det här att han blev bortglömd känns inte bra, säger pappan.

Mer läsning

Annons