Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionsenlig julgransutdansning i Grycksbo

/

Under söndagen samlades en stor skara människor i Nisserska parken i Grycksbo då det återigen var dags att dansa ut julen. Ett evenemang som pågått sedan 1932.

Annons

– Det blir det 81:a året i följd som vi gör det här nu. Men stjärngossarna som samlar in pengar på trettondagen och nu kommer för att sjunga är en tradition som pågått i 102 år, berättar Marita Trygg från Grycksbo gille. Hembygdsföreningen som står bakom arrangemanget.

Föreningen fyller 25 i år vilket också ordförande Anna-Lisa Johansson talade om i det tal hon höll och även tackade bruket för den torklada man fått till skänks och där man nu vill skapa ett arbetslivsmuseum.

Arctic papers vd, Anders Nygårds, förklarade att då gillet nu tagit över ansvaret för torkladan innebär att den på allra bästa sätt blir bevarad inför framtiden. Han betonade också vikten av att det finns en organisation som kan bära traditionerna vidare.

Men han talade också om framtiden för företaget och hur det påverkas av den ekonomiska oro som spritt sig i omvärlden.

– Södra Europa har satt sin prägel också på bruket. Orderingången har sjunkit sedan förra året och då var även 2010 ett förhållandevis svagt år. Vi kan inte luta oss tillbaka och tro att allt ordnar upp sig och därför vill jag framför allt lyfta fram två saker.

– Vi har skapat ett resultatförbättringsprogram i syfte att öka våran vinst, men också för att hålla nere kostnaderna. Sedan har vi satsat på personalutbildningar. Syftet med de här projekten är att säkra vår resultatnivå så att vi står stabilt i den alltid utmanande omgivningen.

Mer läsning

Annons