Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionellt julfirande i Ria-stugan

/
  • Maria Pojkas, Ulrika Carlsson och Anna-Lotta Kristina Forshell passade på att avsmaka julbordet under fredagseftermiddagen.
  • Anna-Lotta Kristina Forshell tar för sig av julbordet.
  • Maten som bjöds var ett traditionellt julbord med sill, potatis, prinskorv, lutfisk och Janssons frestelse.
  • Ulf Linde enhetschef säger att gemenskapen vid julbordet är mycket viktigt.

På Riastugan har julfirande redan börjat.
I dagarna bjöds det på ett klassiskt julbord med alla de efterlängtade delikatesserna och höglläsning ur Bibeln.

Annons

Sören Sjöberg, ordförande i Ria:s styrelse, inledde julfirandet i Ria-stugan med att läsa några väl valda ord ur Bibeln. Det var den välkända historien om hur Josef och den havande Maria färdades från Nasaret till Betlehem för att skattskriva sig. Eftersom de inte lyckades finna annan logi, slutade det med att lilla Jesusbarnet föddes i en krubba i ett stall.

– Vi ska tänka på vad som står här. Josef och Maria fick inte plats i härbärget. Men ni ska tänka att ni har alltid en plats här hos Ria, sade Sören Sjöberg.

Maten som bjöds var ett traditionellt julbord med sill, potatis, prinskorv, lutfisk och Janssons frestelse. Lotta Sundström, volontär, hjälpte till med julbordet för femte året i rad:

– Det känns bra att vara här, att träffa alla som man känner. Det betyder mycket för mig och känns meningsfullt, förklarade hon.

Ulf Linde, enhetschef, såg julbordet som en chans till gemenskap och till att samtala om livet.

– Jag vet att det finns många som inte får uppleva ett julbord, och att det betyder väldigt mycket för dem att få sitta ned vid ett julbord någon gång i livet. Gemenskapen är väldigt viktig. De som kommer är våra vanliga gäster, men även äldre personer och ensamma människor.

Det hölls två sittningar under dagen, med plats för drygt 30 besökare per gång. Ria, som bildades 1973, arrangerar julbord varje år.

Mer läsning

Annons