Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sten H väljer att lämna politiken

/

En profilstark herre väljer att lämna politiken.
– Jag har hållit på med Falupolitiken i många år och har helt enkelt ledsnat, säger 64-årige Sten H Larsson (opol).

Annons

Det var redan i slutet av 1990-talet som han gav sig in i politiken – som medlem av Moderaterna.

– 1998 kom jag in i kommunfullmäktige och satt kvar där fram till 2002. Sedan flyttade jag till Stockholm och lämnade politiken för en kort stund, säger Sten H Larsson.

Efter några i huvudstaden, valde han att flytta tillbaka till Falun, och då höll sig Ulf Elgemyr framme och värvade över honom till Falupartiet.

Ett parti han blev trogen från 2004 fram till det uppmärksammade uppbrottet för snart ett år sedan, då Sten H och fyra andre toppnamn valde att hoppa av från Falupartiet.

Sedan dess är han en så kallad politisk vilde.

– Men jag har snart gjort åtta raka år i kommunfullmäktige, 2006-2014, och har under årens lopp som aktiv Falupolitiker hunnit med en mängd andra uppdrag. Jag har bland annat varit styrelseledamot i Falu Energi & Vatten, varit ledamot av kommunstyrelsen under många år, och nu är jag bland annat andra vice ordförande i trafik- och fritid, säger Sten H Larsson, H:et står förövrigt för Hubert.

Inom Falupolitiken har han gjort sig känd som en stark och viljeinriktad person, debattlysten, med viss förkärlek för ekonomiska frågor.

Men nu har han bestämt sig för att sluta med politiken.

Efter höstens val kommer han att ägna sig åt helt andra saker.

– Exakt när jag lämnar mina nuvarande uppdrag återkommer jag till, men jag hänger på i några månader till. Anledningen till att jag lämnar politiken är helt enkelt att jag har ledsnat. Drivet finns inte där längre, och då är det lika bra att kliva åt sidan.

Hur ser du på Falupolitiken?

– Min främsta uppfattning är att oppositionen är alldeles för uddlös. Man måste våga driva egna frågor bredvid majoritetens på ett helt annat sätt än vad som har gjorts. Oppositionen skulle också tjäna på att vara mer tydlig i vad man vill göra.

Det som hände i Falupartiet för ett år sedan. Har det på något vis påverkat dig i ditt beslut?

– Jag hade nog tagit samma beslut ändå, men visst var det som hände en besvikelse för många, däribland mig. Men det som hände var nog ändå sämst för partiet.

Vad menar du?

– Falupartiet driver inte specifika Falufrågor längre, och jag tycker det är väldigt synd. Det var ett tag partiets starkaste profilering.

Vad ska du göra när du avslutat din politiska karriär?

– Då ska jag sitta i mitt hus i Skåne och ha det bra. En del golf lär väl det också bli.

Annons