Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stallet - en stadsnära fritidsgård

/

Annons

Stallet - en stadsnära fritidsgård.

På det viset har Falu Ridklubb valt att rubricera projektet, som man fått pengar till.

- Namnet är mycket passande. Stallet lockar till sig ungdomar, som till vilken ungdomsgård som helst. Det är lätt att ta sig, utan föäldrars hjälp, och det är många tjejer som är här utan att de har någon lektionstid, säger Ulrica Hedin.

- De söker sig hit för gemenskapens skull, och har ingen annanstans att ta vägen. Med en fritidsledare verksam i anläggningen, så har tjejerna kunnat gjort andra saker tillsammans, fortsätter Ulrica Hedin.

Sedan i december har Sandra Säbb jobbat som fritidsledare på ridanläggningen i Främby.

Hon började att känna sig för i december, men sedan mitten av januari har hon funnits på plats tre gånger i veckan, totalt 20 timmar.

- Jag har hållit på med hästar i 20 år och utbildat mig till fritidsledare, för att jag gärna vill jobba med barn och ungdomar. Sett till det är ett stall den perfekta arbetsplatsen för mig, menar Sandra.

Att en fritidsledare jobbar aktivt i ett stall är inte särskilt förekommande, om det över huvud taget har hänt tidigare.

Men behovet finns.

Det har Sandra märkt under sina månader i stallet hos Falu Ridklubb.

- Många flickor behöver stöd och visst finns det mycket att göra. Jag skulle vilja ha ännu mer tid här ute, säger Sandra, som under vår tid i stallet har ett koppel av tjejer efter sig.

Ett speciellt ungdomsrum ska nämligen inredas.

- De behöver någonstans att vara, säger Sandra och greppar tag i en pensel.

Men frågan är hur länge till hon kommer att få vara kvar som fritidsledare hos Falu Ridklubb.

I juni är nämligen projektet slut.

- Genom det här projektet har vi försökt visa hur stort behovet av en frtitidledare är på en sådan här anläggning. Vår förhoppning är att kommunen ska hjälpa oss med den saken, och vi kommer att ta upp frågan med dem framöver, säger Ulrica Hedin, som påpekar att Falu Ridklubb i dagsläget har 670 medlemmar, de flesta unga flickor.

Mer läsning

Annons