Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställer fråga om lämplighet

/
  • Efter skolbesöket i Sundborn: Nu ställer Maria Gehlin en interpellation om Daniel Riazats lämplighet som skolnämndens ordförande.

Maria Gehlin (FAP) ställer frågor om Daniel Riazats lämplighet som skolnämndens ordförande.
I en fråga i kommunfullmäktige hänvisar Gehlin till upprörda föräldrar i Sundborn samt det framtagna dokumentet om "Riktlinjer för politiska partier i skolan".

Annons

Frågan om politiska partiers medverkan i skolan aktualiserades våren 2010 då Nationaldemokraternas ungdomsförbund hade ett bokbord på Krisitne- och Haraldsbogymnasiet.

Vid ett sammanträde 27 maj samma år beslutade skolnämnden att anta nya riktlinjer i ett styrdokument kallat "Riktlinjer för politiska partier i skolan".

Nu är frågan återigen aktuell efter Daniel Riazats besök på Sundbornsskolan.

I sin interpellation skriver Maria Gehlin följande:

"Politiska partier, oavsett åsikter, ska kunna delta i politiska debatter och utfrågningar, men att det är rimligt att inget parti ska kunna framföra sitt budskap oemotsagd".

Vidare skriver Gehlin:

"Riktlinjerna är väldigt tydliga med att i de lägre åldrarna ska skolan fullgöra demokratiuppdraget i den undervisningen"

Nu ifrågasätter skolnämndens 2:e vice ordförande Daniel Riazats lämplighet i att företräda skolnämnden i Falun.

"De senaste dagarna har jag blivit kontaktad av mycket upprörda föräldrar som frågar hur det kan komma sig att du som skolnämndens ordförande kan värdera andra politiska partiers ideologiska ställningstagande. Dessutom inför barn" skriver Gehlin i sin interpellation till Riazat.

Annons