Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söndagsöppet för sista gången

Annons

- Vi ska utvärdera hur det har gått men min uppfattning är att det varit väldigt positivt, säger biblioteketschef Birgitta Hellström.

Hon uppskattar att antalet besökare legat på 100-170 varje söndag. Särskilt barnfamiljer och studenter har sökt sig till biblioteket.

- Vi har studierum och åtta bärbara datorer till utlåning för studenter. Det har varit väldigt populärt, säger Birgitta Hellström.

Under våren har biblioteket haft skapande söndag med olika teman för barnfamiljer. På söndag avslutas serien med musikerna Stefan och Linus Olsson som "spelar på allt som låter ballt" för alla barn. Man kommer även att ha försäljning av gallrade böcker hela helgen. Nytt för i vår är också en videoinstallation i entréhallen. Det är Film i Dalarna som visar en ny film varje månad.

- Det är nytt och spännande och mig veterligen är vi enda biblioteket i landet som har en videoinstallation, säger Birgitta Hellström.

Biblioteket kommer att ha öppet alla dagar utom söndag fram till en vecka efter skolavslutningen. Då stänger man klockan 18 och kommer även att ha stängt på lördagar.

Tappar biblioteket besökare när våren kommer?

- Ja, det är inte högsäsong just nu. Men vi har ändå många besökare varje dag. Många kommer in spontant för att läsa tidningar eller titta i Dalasamlingen, säger Birgitta Hellström.

Mer läsning

Annons