Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyddstillsyn väntar man som döms för tre brott – frikänns från rånmisstankar

En man från Falu kommun har dömts till skyddstillsyn för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och knivinnehav.
Däremot frikänns han från misstankar om rån och försök till misshandel.
Mannen erkänner brotten som han döms för.

Annons

En man från Falu kommun har dömts till skyddstillsyn för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och knivinnehav. Däremot frikänns han från misstankar om rån och försök till misshandel.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Så blir nya 50-talsrestaurangen i Rättvik - Häng med in på Diners!

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Han har nu dömts för brott som begåtts i hemkommunen i mitten av april i fjol.

Två andra män har berättat att den nu dömde mannen utsatt dem för rån och försök till utpressning. Detta skulle handla om en skuld till mannen, som bland annat skulle ha tagit en mobiltelefon av den ene målsäganden.

Mannen har förnekat båda brotten och Falu tingsrätt anser att ord står mot ord och att det inte går att bevisa att mannen begått brotten. Han frikänns därmed från misstankarna.

Däremot har den yngre mannen medgivit ett skadeståndsyrkande på 7 000 kronor från den ena målsäganden, vilket tingsrätten beslutar att han ska betala.

Däremot har mannen erkänt narkotikabrott, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, vilket han även döms för. Brotten har begåtts vid Jämmerdalen i Falu kommun den 7 april i fjol, då mannen hade brukat narkotika samt hade både en kniv och narkotika på sig.

Falu tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn. Han ska även betala 7 000 kronor i skadestånd till mannen samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons