Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolwebb ger stöd åt elever

/
  • Bra stöd. Magnus Jonsson, 19, har med hjälp av Pingpong kunnat repetera Gunnar Olssons mattelektioner över nätet.Bra stöd. Magnus Jonsson, 19, har med hjälp av Pingpong kunnat repetera Gunnar Olssons mattelektioner över nätet.Foto: Jakob Westberg

Annons

Med hjälp av KTH har lärarna i Falun utformat en hemsida som stöd åt elever som av någon anledning vill repetera en lektion i skolan. Pingpong, som sidan heter, finns tillgänglig för alla elever i Falu Kommun.

- Tillgången till lära är viktig. Därför lägger jag ut alla mina lektioner på Pingpong, berättar Gunnar Olsson, som jobbar som mattelärare på Haraldsbogymnasiet.

Gunnar har varit med och startat Pingpong från första början. Det var hans idé att göra det möjligt för elever att kunna repetera och ta igen missad lektionstid.

Det är inte bara Gunnar och hans klasser som använder Pingpong. Montisoriskolan har även de Pingpong som ett starkt stöd för undervisningen.

- Alla kan använda Pingpong. Det är bara upp till lärarna själva om de vill lägga ut sina lektioner på nätet.

De flesta av Gunnars elever använder Pingpong. Många har god nytta av det som repetition inför prov.

En av de elever som haft störst nytta av Pingpong är Magnus Jonsson, 19. Hans mattebetyg räddades tack vare att Gunnar lagt ut sina lektioner på internet. Magnus har dyslexi, vilket gör att han har svårt att ta in information.

- Jag har haft mycket nytta av Pingpong. Att kunna gå in och repetera en lektion flera gånger gör att man förstår bättre, säger Magnus.

Hans betyg i Gunnars mattekurs steg från G till VG, och det tack vare Pingpong. Magnus har använt Pingpong regelbundet sen han började läsa matte med Gunnar.

- Det var lite problem med uppdateringarna av hemsidan under jul. Annars har allt fungerat utmärkt, berättar Magnus.

Magnus tycker att fler borde ta del av Pingpong.

- Lärare och elever borde bli mer påminda om vilka möjligheter Pingpong ger, menar han.

Mer läsning

Annons