Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon slogs ned av lagledare

/
  • Misshandlad av tränare. 15-åriga Simon Allanson från Falun blev misshandlad av två innebandytränare från Västergötland under en innebandycup. I veckan fick tränarna sina domar, samhällstjänst och böter.

Annons

För drygt ett år sedan deltog då 14-åriga Simon och hans innebandylag från Falun i en cupturnering i Örebro. Efter en sen match gick Simon och hans lagkamrater en runda i den skola där de skulle sova på natten. Simon stod kvar i ett trapphus när några spelare gick vidare och in i ett rum och tände lampan där ett lag från Västergötland låg och sov. Tränarna som också låg och sov i salen blev ursinniga över att bli väckta och började jaga Faluspelarna.

- Lagkompisarna kom rusande mot mig och sa åt mig att sticka. Jag tog det ganska lugnt eftersom jag inte hade någonting att skämmas för, säger Simon.

Han gick ned i källarvåningen där han blev uppsprungen av de två tränarna som tryckte upp Simon mot en vägg och dunkade hans huvud upprepade gånger i betongen. Därefter fick han motta ett antal slag mot kroppen och ansiktet.

- Sen bar och släpade de mig till det rum där mitt lag skulle sova. De skrek att de skulle spöa skiten ur hela laget inklusive tränarna om vi störde dem igen, berättar Simon som blev liggande på sin madrass tills polis och ambulans kom, ditkallade av Falutränarna.

Simon fick åka till lasarettet där han blev omplåstrad och skadorna dokumenterades. Han hade stora svullnader i bakhuvudet och nacken samt blånader och sår över hals, ansikte och bröstkorg.

- Det värsta var ändå inte de fysiska skadorna, det värsta var att jag blev så rädd och mådde dåligt efteråt, jag har helt slutat med innebandyn och har haft svårt att sova och koncentrera mig under det år som gått, säger Simon som förra veckan fick rätt i domstolen mot de båda tränarna som hela tiden nekat till anklagelserna om misshandel. Men tingsrätten valde att tro på Simon och hans kamrater som vittnade.

Tillsammans döms de båda 43-åriga tränarna till villkorlig dom och samhällstjänst samt att betala Simon ett skadestånd på drygt 15 000 kronor.

- Jag tycker att straffet är för lågt. Jag får fortfarande dras med minnena av hur jag blev misshandlad där i källaren.

Mer läsning

Annons