Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siba kommer till Falun

/
  • Ett 30-tal arbetstillfällen skapas när Siba, ett av Sveriges ledande detaljhandelsföretag inom hemelektronik, etablerar sig i ett nytt varuhus på regementsområdet i Falun våren 2008. Foto: Bertil Ericsson/Scanpix/arkiv

Annons

Bakom Sibas etablering i Falun ligger att Ica Fastigheter Sverige AB kommer att bygga ett nytt stort varuhus på regementsområdet, mellan Plantagen och Ica Maxi.

Huset ska börja byggas i höst och blir på hela 3 700 kvadratmeter.

- Vi räknar med att kunna öppna vår butik i månadskiftet april/maj 2008 och det blir en stor butik. Hur många kvadratmeter den blir på avslöjar vi inte, men det ska bli jättespännande att komma till Falun, menar Martin Bengtsson.

Hur kommer det sig att ni väljer att etablera er i Falun och Dalarna just nu?

- Dalarna har varit uppe på kartan förut, men möjligheten till en bra etablering har saknats. Nu öppnade sig den möjligheten, dessutom på ett område där redan händer mycket.

Falu kommuns näringlivschef Hans Ahlin är givetvis nöjd över Sibas beslut att etablera sig i Falun.

- Framförallt för att 30 nya arbetstillfällen skapas, det är ett viktigt tillskott för kommunen. Men Sibas etablering stärker också Falun som handelsstad, säger Hans Ahlin.

På regementsområdet finns nu 120 företag, som har drygt 500 personer anställda.

Men fler företag är på väg att etablera sig i området. Några ska in i samma byggnad som Siba.

- Det handlar om företag som sysslar med volymhandel, mer kan jag inte säga, säger Hans Ahlin.

Med byggandet av det nya varuhuset och dess företagsetableringar, så är den sista pusselbiten i området Blå Hallen lagd.

Nu arbetar kommunen vidare med att göra klart detaljplanen för Östra Blå Hallen, bortanför Ica Maxi mot Gävlehållet till.

- Vi har intressenter även där, och det är mycket möjligt att byggnationen på det området kan starta under sommaren 2008, slutar Hans Ahlin.

Fakta: SIBA

SIBA AB är ett av Sveriges ledande detaljhandelsföretag inom hemelektronik. Driver även ComputerCity. Huvudkontoret finns i Göteborg.

Grundat: år 1951.

Länder: Sverige, Norge, Danmark.

Antal varuhus: 36 i Sverige, 6 i Norge.

Antal anställda: 950.

Omsättning: 4,5 miljarder kronor 2006.

Besökarantal/månad siba.se: 700 000.

Mer läsning

Annons