Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexbrottsling fick två års fängelse

Annons

Falu tingsrätt dömer mannen för förtal, försök till våldtäkt och övergrepp i rättssak.

Det var den 31 mars som den 59-årige mannen genom våld försökte tvinga till sig samlag med en 17-årig flicka. Han hade druckit så mycket alkohol att han senare hade 4.0 promille i blodet.

Flickan vaknade av att en för henne okänd och naken man låg på hennes rygg. Mannen som luktade sprit försökte vända flickan och började slita i hennes trosor. Han pussade henne och smekte ena bröstet.

När flickan började skrika sa mannen: "Det är ingen idé att ropa på hjälp. Ingen är kvar i huset".

Han blev allt mer hårdhänt och sa: "Det är ingen fara, det är ju bara sex".

När den 59-årige mannen berättade vad han skulle göra med henne började flickan gråta. Hon skrek åt honom att hon inte ville och försökte komma loss.

Mannen lade då ena armen om hennes hals och försökte på nytt få av trosorna. Han slog flickan i bakhuvudet och tryckte ner hennes huvud mot kudden.

"Jag var väldigt rädd och tänkte att snart lyckas han. Var rädd för att han skulle döda mig om jag gjorde motstånd", berättade flickan senare i förhör.

Flickan mobiliserade alla krafter och slog till mannen med armbågen. Hon hade bara bh och trosor på sig när hon sprang över till grannarna. En släkting hämtade flickan och händelsen polisanmäldes.

När flickans mor senare kom till platsen för att hämta dotterns tillhörigheter mötte hon 59-åringen. Hon förstod att han var våldsmannen sedan han sagt: "Det är väl inte så konstigt att man vill ha sex när man sett en porrfilm".

Mannen påstod att han trodde flickan var en annan person.

Han är nu dömd även för övergrepp i rättssak sedan han hotat flickans mor. Vid två tillfällen sa han: "Om du ringer polisen kommer jag att sätta en bomb under bilen".

Den tredje åtalspunkten som mannen nu dömts för gäller grovt förtal sedan han visat bilder och film med motiv av sexuell karaktär för kompisar som kände kvinnan på bilderna.

Polisen beslagtog två datorer hemma hos 59-åringen. Falu tingsrätt har nu beslutat att mannen inte får tillbaks dem. Han ska även betala sammanlagt drygt 75 000 kronor i skadestånd till de drabbade kvinnorna, varav drygt 55 000 kronor till 17-åringen.

Mer läsning

Annons