Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samrådsmötet lockade 90 personer

/
  • Många såg gärna att man bygger en gångtunnel som binder samman stan och Tiskensidan bättre.

Cirka 90 personer slöt upp till torsdagens samrådsmöte där Per Grundström och Susann Appelqvist, kommunen respektive Trafikverket, tog emot synpunkter.

Annons

En given fråga var naturligtvis hur mycket det kommer bygget kommer att kosta skattebetalarna.

– Egentligen vet man ju aldrig det förrän det är klart men som beräkningen ser ut nu hamnar kostnaden kring 200 miljoner kronor, säger Per Grundström, projektledare, Falu kommun.

Inom ramen för totalkostnaden ansvarar kommunen för ombyggnationen av gatunätet till en beräknad kostnad av 80 miljoner kronor.

Det är inte klart ännu hur långt gångtunneln under spåren ska sträcka sig. Just nu räknar projekledningen på hur mycket det skulle kosta att förlänga gångtunneln så att man får en förbättrad förbindelse med Tiskendelen av stan, ett förslag som mötesdeltagarna ställde sig positiva till. Många ansåg att en förlängd gångtunnel är något man inte ska tumma på.

– För oss som cyklar från Östra Främby vore det oerhört positivt, säger Lars Nord.

Medlemmar i bostadsrättsföreningen Trekanten lyfte frågan om miljöpåverkan vid en flytt av knutpunkten för stadsbussar från Östra Hamngatan till östra sidan om parkeringshuset vid Åhléns.

– Vi har varit emot det här hela tiden ur miljösynpunkt. Frågan är om kommunen kommer att ersätta oss för fönsterbyten och andra åtgärder vi måste ta till för att förhindra att avgaser kommer in i våra lägenheter, säger Bo Sand, bostadsrättsföreningen Trekanten.

Fortlöpande information om bygget av resecentrum fins på www.falun.se/resecentrum eller www.trafikverket.se/resecentrumfalun. Där ges också möjlighet att lämna kommentarer.

Mer läsning

Annons