Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick gripandet till – man anhållen för mordförsök utanför Falun

[Uppdaterad] En teknisk undersökning genomfördes vid en bostad utanför Falun där en man ska ha skurits med ett stickvapen. Polis och åklagare misstänker att ett mordförsök ska ha skett och en man i 40-årsåldern har anhållits.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

Här är de 17 olösta morden i Dalarna – från Stenbergsmordet 1915 till Skelettfallet i Borlänge

Inga resurser för kalla fall: "I nuläget kan vi inte hantera de här ärendena"

Storbråket i Hosjö-området: Häktad 23-åring misstänks för fler brott

Bli Pluskund för bara en krona här!

Mannen som blev utsatt för mordförsöket, är i 45-årsåldern, och tog sig själv till sjukhus efter att en bekant larmat polisen om dådet. Larmet kom till polisen vid 00.39-tiden natten till onsdag.

Den misstänkte gärningsmannen, som är i 40-årsåldern, har enligt polisen skadat den målsägande i överkroppen med ett stickvapen. Detta ska ha skett i hans bostad på en mindre ort utanför Falun.

– Jag kan inte kommentera vad det är för form av stickvapen eller hur pass skadad personen är, säger Jens auf der Heide, RLC-befäl hos polisen.

Den misstänkte gärningsmannen kunde senare hämtas in till förhör utan större dramatik för att sedan anhållas av jouråklagare.

– Den misstänkte stoppades i en personbil i närområdet och det gick lugnt till, fortsätter Jens auf der Heide.

Målsägaren och gärningsmannen ska enligt uppgifter vara bekanta med varandra.

Polisen har spärrat av brottsplatsen för en teknisk undersökning, som genomfördes under onsdagsförmiddagen.

– Det kommer hållas vidare förhör med den misstänkte och eventuellt andra som kan veta någonting, berättar Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

Vid halv sju på onsdagsmorgonen kunde målsägaren lämna akutmottagningen i Falun, hans skador var av lindrigare karaktär.

Åklagare Susanne Petersson ville under onsdagseftermiddagen inte gå in på om polisen gjorde några fynd vid den tekniska undersökningen eller vad som framkommit vid förhör med den misstänkte mannen och hur han ställer sig till brottsmisstankarna.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning