Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock och krock för Krister

/
  • Pressbilar. 700 krockade bilar från Dalarna tar Bildemonteringen hand om varje år. Krister Lindholm tar också hand metal-bandet The Poodles som spelar i Falun på fredag kväll.

Annons

Trots att Krister Lindholm jobbar på Bildemonteringen gillar han inte att meka.

- Jag lejer bort allt, möjligen ska jag byta till sommardäck själv, säger Krister som säljer bildelar och sköter hemsida samt marknadsföring.

Han håller alltså fingrarna rena på Bildemonteringen som får in 700 krockade bilar från Dalarna varje år. Efter miljösanering säljs de fina reservdelarna tillbaka till försäkringsbolagen och till privatpersoner.

En annan motsägelse är att han jobbar för Enviken Records, men inte gillar rockabilly-musik.

- Nej, faktiskt inte. Jag är gammal kompis med Patrik Staffansson och hjälpte till med hans första hemsida, säger Krister.

Redan under uppväxten i Linghed var det 70- och 80-talsrock som gällde för Krister Lindholm.

Själv har han en lättskött frisyr, men de långhåriga hårdrockarna i The Poodles är Kristers grej. För tio år sedan lärde han känna gruppens trummis Christian Lundqvist.

När The Poodles slog ju igenom på Melodifestivalen i fjol tog gruppens karriär fart. Låten Night of Passion sålde guld och platina, webbsidan kraschade och Krister Lindholm fick det svettigt.

Sommaren blev intensiv.

- Det var ingen lek med 60-70 livejobb. Jag hjälpte till under Sverigeturnén och hade bara en ledig dag på hela sommaren. Jag var otroligt trött, berättar Krister Lindholm.

När bandet gav sig ut fem veckor i Europa trodde Krister att han skulle få pusta ut, men det blev inte så eftersom han delvis sköter hemsidan och håller i gruppens fan club. Brev, frågor, bilder och videosnuttar vällde in och Krister fick långa kvällar.

Nu jobbar The Poodles med uppföljaren till debutalbumet. De har kommit ut ur studion för att spela i Sälen på torsdag, men Krister laddar hellre för långfredagens Faluspelning på Harrys som han riggat.

- Jag snackade med folk på skotertävlingen i helgen. Alla sade att de skulle komma. Det blir nog fullt, säger han.

Fakta/ Krister Lindholm

  • Ålder: 36 år
  • Familj: Hopplöst singel. Fast plötslig dyker nog någon upp.
  • Spelar själv: Ingenting
  • Fritid: Vilken fritid? Jodå, han träffar kompisar och hamnar på krogen lite för ofta.
  • Senast köpta skiva: Reise, reise med Ramstein
  • Senast sedda film: Da Vinci-koden. Skitbra.
  • Kör: En Audi A4.

Mer läsning

Annons