Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revisorn saknar svar från trafik- och fritidsnämndens presidium

/

Kommunrevisor Fred Möller (FAP) är kritisk till att det är så svårt att få trafik- och fritidsnämndens presidium att svara på de frågor som kommunrevisionen har.
– De glider undan, svarar inte på enkla frågor och verkar inte heller bry sig, säger han.

Annons

I slutet av september arrangerades ett möte mellan kommunrevisionen och trafik- och fritidsnämndens presidium.

Kommunrevisionen ställde vid mötet en hel del frågor rörande avtal, kostnader, organisation och annat.

– Det var inga konstiga frågor, utan vi ställde dem bara upp och ner. Men de kunde inte svara på enkla frågor och i vissa fall svarade de också undanglidande, säger Fred Möller.

Kommunrevisionen har därefter begärt att Jonas Lennerthson (S), ordförande i trafik- och fritidsnämnden, skulle komma in med kompletterande svar.

Utan att något har hänt.

– Det var för tre veckor sedan. Ingen verkar bry sig, trots att vi har tjatat, och nu kände jag att det fick räcka. Jag har därför från kommunrevisionens sida författat en skrivelse till hela presidiet, som också förvaltningschefen fått ta del av. Där har jag ställt upp ett antal frågor som vi vill ha skriftliga svar på. Senast den 25 januari ska de ha kommit in med svaren, säger Fred Möller.

Kommunrevisionen vill bland annat veta vilka externa avtal som trafik- och fritid har med företag, föreningar och organisationer.

– Vid vårt möte fick vi information om de avtal som fanns mellan de kommunala enheterna. Men de finns andra saker som vi också vill få bättre grepp om. Avtalen måste därför fram, säger Fred Möller.

En bättre organisationsplan för trafik- och fritid vill Fred Möller se på kommunens hemsida.

– De gömmer sig, duckar för allt som det är i dag. Trafik- och fritid talar inte om varken vilka de är, eller vilka arbetsuppgifter de har. Vem har hand om idrottsanläggningarna? Vem har hand om föreningsbidragen? Vem ansvarar för parkerna? Den typen av information borde finnas på hemsidan för att möta allmänhetens behov, säger Fred Möller och fortsätter:

– Flera av kommunens förvaltningar har kommit långt i det här arbetet. Men inte alla...

I skrivelsen begär också kommunrevisionen att trafik- och fritidsnämnden ger svar gällande kostnadstäckningsgrad gällande de olika verksamheterna, energieffektiviseringar i stora sporthallar och kostnader för den nya betongplattan i ishallen.

– Just nu känns det som om man jobbar mot en vägg, men svaren ska vi ha in, slutar Fred Möller.

Mer läsning

Annons