Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Vi är redan ett gäng som tränar amerikansk fotboll i Falun

Annons

Vi är ett gäng som tränar amerikansk fotboll i Falun för fullt. I somras spred vi information om detta på sociala medier. Det blev en bra uppslutning och vi har börjat få igång en förening. Tanken är att få ett seniorlag som kan ingå i seriespel säsongen 2019.

Vi har valt att gå under namnet Dalecarlia Rebels men vi har även spelare från gamla Falu Copperheads. Jag själv kommer från spel i högsta serien och jag flyttade från Karlstad till Falun 98 för att börja jobba som pastor. Då kunde man läsa i Dalademokraten: Tung pastor kan bli lyftet för Copperheads. Det året blev blev jag spelande tränare i Falulaget. Lyftet kom inte utan som ni vet så har det laget varit nedlagt sedan en lång tid tillbaka.

I somras bestämde jag att det var dags igen att bli tränare, efter tolv års uppehåll från sporten. Ska vi lyckas igen så hänger det inte på någon enskild spelare utan alla måste dra sitt strå till stacken. Vi startar om från grunden och välkomnar alla som vill pröva på den enligt oss häftigaste sporten.

Är ni nyfikna; gå in på amerikansk fotboll Dalarna på Facebook och läs om vår satsning. Vad gäller målstolparna så behövs de så klart om vi lyckas etablera sporten igen i Dalarna, men det är för mig en senare fråga.

Per Axelsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons