Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regementet i Falun får ny ägare

Dagon accepterar Klöverns offentliga uppköpserbjudande på samtliga aktier i Dagon.
Därmed blir Klövern ägare av regementet, Högbo och "Domänverkets" kontor i Falun och stor ägare i Säter.

Annons

För en månad sedan la Klövern ett bud på Dagon värt knappt 1,5 miljarder kronor. Budet är villkorat av att Klövern blir ägare till minst 70 procent av aktierna i Dagon. 67 procent tackade omedelbart ja. Dagons tillsatta budkommitté, som granskat budet, rekommenderar nu enhälligt Dagons aktieägare att acceptera Klöverns erbjudande.

Vid Dagons kontor i Falun arbetar fem anställda. Kontoret är beläget i Dalregementets företagspark, med 150 etablerade företag, cirka 500 arbetsplatser, högskola och restaurang.

Dagon äger förutom regementet också före detta Domänverkets kontor, Pelle Bergs Backe i Falun och landstingets gamla sanatoriebyggnader på Högbo i Falun.

I Säter äger Dagon fastigheter i Skönvik med verksamheter inom psykiatri, primärvård, tandvård, vuxenutbildning och gymnasium samt centralkök och restaurang.

Dagon har ett fastighetsbestånd med ett marknadsvärde om cirka 5,5 miljarder kronor som huvudsakligen består av kommersiella fastigheter samt projektfastigheter i södra och mellersta Sverige.

Totalt äger Dagon fastigheter på elva platser i landet, från Malmö i söder till Sollefteå i norr.

Klövern har inga fastigheter i Dalarna. Efter förvärvet får Klövern ett fastighetsbestånd om 380 fastigheter till ett värde på drygt 20 miljarder kr och med ett bedömt hyresvärde på cirka 2,2 miljarder kr.

Mer läsning

Annons