Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proteststormen gav resultat

/
  • – Vi har tagit del av de synpunkter som kommit fram, säger Christer Widén, ordförande i parkeringsbolaget.

Proteststormen gav resultat.
Falu P AB ändrar nämligen sig, och kommer att återinföra klockan 18.00 som senaste tid för uttag av parkeringsavgift på de centrala parkeringarna i stan.
– Vi har tagit del av de synpunkter som kommit fram, säger Christer Widén, ordförande i parkeringsbolaget.

Annons

De nya parkeringsreglerna som infördes i Falun den 1 oktober har mötts av hård kritik.

Synpunkterna har varit många, både från Falubor och de som besöker staden.

Nu väljer styrelsen för Falu P AB att krypa till korset - i alla fall delvis.

– Vi kan inte springa i väg och göra alla ändringar som folk vill. Det gäller att ha is i magen och skaffa sig ett bra underlag för de beslut som tas. Men på vårt styrelsemöte landade vi alla fall i att göra två snabba förändringar, säger Christer Widén.

Följande enhälliga beslut fattades av styrelsen:

* Att parkeringsavgifter endast ska tas ut fram till klockan 18.00 i stället för klockan 20.00 på de centrala parkeringarna. Reglerna gäller som tidigare samtliga veckodagar.

* Att parkeringsavgiften på Lugnetområdet sänks från 5 kronor/timmen till 3 kronor/timmen.

– De ändrade reglerna kommer att genomföras så fort det är tekniskt möjligt, säger Christer Widén.

Varför blir parkeringsavgiften kvar på söndagar och helgdagar?

– Söndagar fanns uppe till diskussion, men vi väljer att avvakta med den biten. Några månader är en alltför kort tid för att kunna göra en seriös utvärdering. Vi måste få mer tid på oss.

Varför sänks avgiften just på Lugnetparkeringen?

– Det var en av styrelseledamöterna som tog upp Lugnetparkeringen specifikt. Parkeringen ligger lite perifert till för oss och omfattas egentligen inte av målet med de nya reglerna: Att ge en ökad omsättning på de mest attraktiva platserna. Därför finns det inget bekymmer med att sänka avgiften där. Det har också funnits ett önskemål från bland annat ideellt arbetande idrottsledare att få till en sådan förändring, säger Christer Widén.

När kommer ni att göra en totalöversyn av hur de nya reglerna slår?

– Under nästa år kommer det att ske. Statistik och viktigt underlag växer hela tiden fram. Men vi måste som sagt få mer tid på oss.

Styrelsen för Falu P AB vill också åter igen peka på att det är billigast att parkera i p-huset eller i de centrala parkeringsgaragen om man är i stan för att handla.

– Där är avgiften lägre än på markparkeringarna - tio kronor i timmen - och där kan man parkera utan tidsbegränsning, säger Widén.

Mer läsning

Annons