Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär vårdcentral vill ha kollektivtrafik

Falu vårdcentral vill att Falu kommun ska se över möjligheten att ordna någon form av kollektivtrafik i närheten av vårdcentralen, som ligger på Södra Mariegatan.
– Vi vill att våra patienter ska kunna ges möjligheten att åka kollektivt när de besöker oss, säger verksamhetschefen Stina von Post.

Annons

Redan när Falu vårdcentral startade sin verksamhet, var företrädarna i kontakt med trafik- och fritidsförvaltningen för att undersöka möjligheten att få någon form av kollektivtrafik till vårdcentralen.

– Någon form av utredning gjordes, men vi fick ett nekande svar på vår begäran den gången, säger Stina von Post.

Nu gör vårdcentralen en ny framstöt till kommunen.

Anledningen är att vårdcentralen bara blir allt populärare.

I dag är över 7 000 patienter listade och inget pekar i nuläget på att utvecklingen kommer att stanna där.

– Vi får ständigt in nya patienter och räknar med att ökningen kommer att fortsätta. Våra patienter kommer från hela kommunen, och som på de flesta vårdcentraler är det främst äldre som besöker oss. Många har inte bil, varför vi hoppas att kommunen kan hjälpa oss med att hitta en lösning, säger Stina von Post.

Den närmaste busshållsplatsen, sett från vårdcentralens placering, ligger på Åsgatan vid Bryggaren där buss 702 stannar. Buss 701 stannar på väg mot staden ute vid Hanröleden och därifrån har patienterna cirka 500 meter att ta sig gående till vårdcentralen.

– Det är många av våra patienter som fört fram frågan om varför det inte går att ta bussen till vår vårdcentral. Jag tycker också att det ur miljösynpunkt vore bättre om våra patienter kunde ta bussen i större utsträckning i stället för bilen. Förhoppningsvis får vi till en lösning den här gången, slutar Stina von Post.

Mer läsning

Annons