Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen hoppas på lugn studentfest

/
  • – Det brukar bli en hel del ungdomsfylleri. Och det ska vi naturligtvis jobba på bred front med för att försöka stävja. Vi har väl alltid önskat att vi skulle vara fler, men polisens bemanning för hela Dalarna ser ganska bra ut inför helgen med studentfirandet, säger Anders Landén, operativ chef vid polisen i Dalarna. Foto: Göran Danielsson/Arkiv

Annons

Falukalaset som urartade med 17 omhändertagna för fylleri, ett 20-tal fall av misshandel och 170 beslag av alkohol från barn ska inte behöva upprepas.

Det menar poliser, affärsmän och stadsbor.

Inför studentfirandet har polisen i Falun en kommendering. Men inget speciellt stort pådrag. Det som gäller för Falun gäller också övriga närpolisområden i Dalarna.

- Vi har ingen myndighetsgemensam kommendering för den här helgen. Planeringen hanteras lokalt av respektive närpolischef inom varje närpolisområde, säger Anders Landén som är operativ chef inom polismyndigheten Dalarna.

De poliser som tidningen talat med hoppas att alla på stan ska njuta av vädret och ha trevligt tillsammans. Utan fylleri och bråk.

Men om poliserna träffar på minderåriga som är berusade hälls alkoholen ut och föräldrarna blir uppringda för att hämta barnen.

Dalapolisen kommer inte ha någon länsförstärkningsgrupp till hands i helgen. Men länsvakthavande befäl har ändå möjlighet att rekvirera förstärkning från andra närpolisområden vid speciella behov.

Mer läsning

Annons