Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personbil körde in i en höbal – vägen stängdes av under räddningsarbetet

En trafikolycka inträffade på riksväg 69 i Falu kommun på torsdagsmorgonen. En personbil körde in i en höbal som låg på vägen.

Annons

En trafikolycka inträffade på riksväg 69 i Falu kommun på torsdagsmorgonen. En personbil körde in i en höbal som låg på vägen. Ingen person skadades i olyckan.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Strömavbrott under vintern kan snabbt kyla ditt hus – tips för att hålla värmen

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

SÅ KÖPER DU PLUS

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm vid klockan 07.46 på torsdagsmorgonen.

Det handlar om en trafikolycka på riksväg 69 söder om Vika, i Falu kommun, alltså på vägen mellan Falun och Stora Skedvi och Hedemora. Närmare bestämt har olyckan inträffat i närheten av avfarten till Strand.

Enligt de första uppgifterna skulle två personbilar ha kört in i en höbal på platsen. Ingen människa ska ha kommit till skada i olyckan.

– Enligt mina uppgifter är det en personbil som har kört in i höbalen. Däremot ska ytterligare en personbil påverkas av olyckan. Vi har inga personskador, däremot har vägen precis stängts av helt. Höbalen har av någon anledning hamnat på vägen, förmodligen har den ramlat av någon transport. Bilarna ska bärgas och höbalen ska fraktas bort, säger Anders Nyman, insatsledare vid räddningstjänsten Dala Mitt, vid klockan 08.15 på torsdagen.

20 minuter senare var ärendet bortplockat från Trafikverkets hemsida, vilket tyder på att räddningsarbetet är avklarat och vägen nu åter är fullt framkomlig.

Kartan ovan anger ungefärlig position. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning