Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pedagogförening prisar miljösamordnare

/
  • Prisad. Gittan Mattsson från Falun, uppvuxen i Ludvika, har tilldelats ett kvinnligt pedagogpris.

Annons

Varje år sedan 1997 delar Falu/Borlänge-kretsen av den kvinnliga pedagogföreningen Delta Kappa Gamma ut ett pedagogpris. Föreningen vill uppmärksamma pedagoger som på ett särskilt sätt utmärkt sig i sitt yrkesutövande. I år var det Gittan Matssons tur.

Gittan är miljösamordnare inom skolförvaltningen i Falu kommun. Motiveringen på diplomet lyder: "Gittan är en hängiven miljöpedagog. Hon är kunnig inom området och kan omforma sina kunskaper så de blir praktiskt användbara inom samtliga skolformer. Hon följer upp och utvärderar de områden som hon implementerar. Gittan har ett inspirerande och respektfullt förhållningssätt i mötet med eleverna. Genom sin stora kompetens och positiva hållning väcker hon nyfikenhet inför naturen och det viktiga miljöarbetet. Gittan är en person som lever som hon lär och för fram frågan om hållbar utveckling i många olika sammanhang vilket gör att i möte med henne hamnar miljön i fokus. Gittan har även förmågan att lyfta fram andra personer och det gör henne till enn uppskattad samarbetspartner."

Gittan har även byggt upp Falu kommuns Naturskola, inspirerat till att flertalet av kommunens skolformer erhållit utmärkelsen Grön flagg och att många skolor också är miljödiplomerade. Hon har varit drivande i Sveriges Naturskoleförenings utveckling av utomhuspedagogiken. Gittan var också en av de drivande i FFF (Falu Folkmusik Festival). Kombinationen natur, miljö, musik gör att Gittan i sitt yrkesutövande kan inspirera både stor och liten.

Gittan erhöll av föreningen ett diplom, blommer samt ett märkt smycke gjort av Karin Ferner, känd Falusilversmed.

Mer läsning

Annons