Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Johansson från Falun nominerad till årets opinionsbildare

Patrik Johansson, skolinformatör på Falu Energi och vatten och även känd som "Putte" för många skolbarn, har nominerats till årets opinionsbildare på Återvinningsgalan.

Annons
Patrik Johansson som karaktären Putte under inspelningen av en informationsfilm som visats för barn och ungdomar i Falu kommun.

Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling i samarbete med branschorganisationerna Återvinningsindustrierna och Avfall Sverige. Där är Falu Energi och Vattens, FEV, Patrik Johansson nominerad till priset årets opinionsbildare.

Patrik Johansson arbetar som skolinformatör och har bland annat gjort informationsfilmer om var till exempel var allt som spolas ner i toaletten tar vägen. Filmerna har visats för skolbarn i Falu kommun.

Priset tilldelas en person som lyft betydelsen av avfallsminimering, återanvändning och återvinning till en bredare publik.

– Det känns hedrande att arbetet ut mot skolor och ungdomar uppskattas och uppmärksammas. Det ger mig mer inspiration att utveckla nya idéer och fortsätta arbeta med barn och ungdomar, säger Patrik Johansson i ett pressmeddelande.

Galan hålls den 25 januari och där koras vinnaren.

Mer läsning

Annons