Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östra skolan till länsfinal

Annons

I går kväll var det den andra semifinalen i "Vi i femman". Östra skolan mötte Sätra skolan. Tävlingen hölls i matsalen på Östra skolan.

Tävlande från Östra skolan i Falun var Fredrik Helders, Freja Lis Mark och Sven Borres. Från Sätra skolan deltog Mattias Hjort, Maja Karlsson och Kristine Johnsson.

Det var en ganska jämn inledning när semifinalen inleddes och efter en sportfråga så var ställningen fem lika. Östra tog då ett kliv upp från tre poäng.

Därefter tog Östra ledningen med ett poäng, men efter första snabbfrågan så var ställningen åtta lika. Men sedan tog Östra ledningen och behöll den ända in i mål.

Programledaren Robert Frisk, på Radio Dalarna, uppmanade Rättviks heja-klack att stötta sina kamrater - vilket de gjorde med bra-vur.

När det var dags för slutfrågan, där lagen själva väljer svårighetsgrad, satsade Sätra skolan för fullt med högsta svårighetsgraden fem. Men frågan blev för svår och laget kammade hem noll poäng.

Östra skolan satsade på en säker två poängare och tog därmed också hem segern med sexton poäng mot tio poäng. Det utbröt jubel i matsalen när överlyckliga klasskamrater gratulerade sitt segrarlag.

Det förlorande laget kämpade på bra men det räckte inte ända fram - en sovmorgon var deras önskemål efter tävlingen.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons