Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omhäktad för mord

Annons

Han har däremot tidigare ljugit i polisförhören när det påståtts att han varit i Pernilla Theorins lägenhet natten mot söndagen den 13 augusti 2006.

Men sedan proverna från SKL blivit klara och visade att hans DNA fanns i lägenheten erkände mannen att han varit där efter klockan 02 på natten.

Han har en förklaring. Den är att han och Pernilla känt varandra sedan många år och att de träffades på Star Hotells disco på lördagskvällen den 12 augusti 2006. Då var Pernilla där tillsammans med kompisar som hade möhippa för en av vännerna.

Vittnen har också berättat att de sett 31-åringen tillsammans med Pernilla på Star.

Det var därför polisen redan några veckor efter mordet kallade mannen till förhör. Men då var han inte misstänkt.

Mordgruppen ville bara höra honom om hans iakttagelser under lördagskvällen och natten.

Senare på hösten anhölls en 24-årig man från Avesta som misstänkt. Men han släpptes samma dag som åklagaren skulle begära honom häktad.

Nästa person som anhölls som misstänkt mördare var en 44-årig man från Avesta. Han häktades och samtidigt berättade polisen att den släppte 24-åringen inte var avförd från utredningen. Han var då fortfarande misstänkt som gärningsman.

Efter att 31-åringen häktades för två veckor sedan avfördes de två andra männen helt från utredningen.

Det var på kvällen den 23 januari som 31-åringen anhölls efter att ha förhörts på eftermiddagen.

Nu har kammaråklagare Per-Göran Persson tid på sig till den 23 februari med att slutföra förundersökningen och väcka åtal mot 31-åringen.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons