Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya radhus byggs i Britsarvet

/

Annons

I vintras köpte Byggpartner tomten som ligger längs med Seminariegatan i närheten av skolan i Britsarvet. På tomten står idag en tom butikslokal som ska rivas innan radhusen uppförs vilket planeras till mars nästa år.

- Läget är perfekt med närhet till både skola, butiker och strövområden, säger Mats Wellhardh som är projektledare för nybyggnationen.

Intresset för radhusen är stort. Redan några dagar efter att husen lagts ut till försäljning har ett tiotal intresserade hört av sig till Svensk Fastighetsförmedling som sköter försäljningen.

- Jag tror att det här är boende som kan passa både barnfamiljen och äldre personer som vill slippa jobbet med ett äldre hus och en större tomt, säger Håkan Sjöström på Svensk fastighetsförmedling.

Byggpartner har sedan tidigare uppfört samma typ av radhus i Borlänge på Lergatan, Östermalm. Där finns också ett visningshus där intresserade falubor kan bilda sig en uppfattning om hur radhusen i Britsarvet kommer att se ut.

Ägarna kan själva påverka planlösningen, det finns tre varianter på entréplan och två på övervåning att välja på. Radhusen blir kopplade till fjärrvärme, de utrustas med kallförråd och separat garage. I den första etappen byggs sju radhus. Bygglov finns för ytterligare en etapp med lika många hus.

Mer läsning

Annons