Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har den nya parkeringen öppnat vid Falu lasarett

Parkeringen Ängsklockan vid Falu lasarett är utbyggd, och i nu har man öppnat den nya delen av parkeringen.
– Vi har ju hört att patienterna ibland kommer sent till sina besök på grund av att de inte hittat någon parkeringsplats, säger Hans Liljeberg som är samordnare för Falu lasarett.

Annons

Den nya delen av parkeringen ligger där det förut stod ett patienthotell, men som nu är rivet för att ge plats för den nya parkeringen.

– Vi tyckte att det här blev en mycket bättre lösning. Totalt sett får vi mer parkeringsplatser och patienthotellet har flyttat in i själva sjukhuskroppen, säger Hans Liljeberg, samordnare vid Falu lasarett.

Totalt finns det nu 440 besöksparkeringar i direkt anknytning till Falu lasarett, och Hans Liljeberg förklarar att det tidigare varit en del problem i samband med parkeringar.

– Vi har ju hört att patienterna ibland kommer sent till sina besök på grund av att de inte hittat någon parkeringsplats. Vi hoppas att det ska hjälpa med de nya parkeringsplatserna, men uppmanar våra besökare att komma så tidigt som möjligt till sina lasarettbesök, säger han.

Han berättar att det efter ombyggnationen nu finns 108 nya platser, och att det nygamla parkeringsområdet Ängsklockan innehåller 300 platser, av totalen på 440 platser.

Läs även: Planer på privat äldreomsorg i Borlänge – kommunen säger nej

Av de totalt 440 besöksparkeringarna i direkt anslutning till Falu lasarett, finns 300 av dem på Ängsklockan.

– Man har störst chans att parkera vid Ängsklockan där den största delen av våra platser finns. Men området är inte helt färdigbyggt ännu, så det pågår fortfarande lite småfix, säger Liljeberg.

– Vi hade hoppats att de här 108 platserna som tillkommit på Ängsklockan skulle vara klara tidigare men något hade strulat till sig, nu är vi dock på banan igen, säger Hans Liljeberg.

Läs även: Här kan det bli nya parkeringsplatser

Mer läsning