Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir Skandiahuset galleria

/
  • Byggs om. Masmästaren planerar för ny- och ombyggnation i kvarteret Köpmannen, där bland annat Dressman och Kings Arms finns bland hyresgästerna.

Annons

Forum Falun blir namnet på den nya gallerian, som ska rymmas i Skandiahuset vid Geislerska parken.

Gallerian kommer att byggas i tre plan, och bindas ihop med rulltrappor.

- Vi tänker göra klart huset under året. Någon utbyggnad är det inte frågan om, utan allt ska inrymmas inom husets nuvarande väggar, klargör Marcus Lindblom.

I planerna för det så kallade Skandiahuset finns också att bygga bostäder högst upp på vinden.

- Under senhösten hoppas vi att bygglovet ska vara klart för själva bostadsbiten. Men vi ska också se till att huset verkligen syns i centrum, och vi planerar att anlägga en belysning, som verkligen kommer att lysa upp i kvällsmörkret, säger Marcus Lindblom.

Skandiahuset inrymmer redan i dag ett antal butiker, men ombyggnationen till galleria gör att det skapas plats för fler butiker.

- Kontorsyta blir butiksyta, kan man säga.

Men vilka nya butiker som kommer att finnas i den nya gallerian återstår att se.

- Vi har fått en bra respons, har flera intressenter, men det gäller att hitta en bra blandning så att butikerna kan dra nytta av varandras kunder. Det handlar helt enkelt om att hitta rätt mix, säger Marcus Lindblom.

Just nu är Skandiahuset den enda fastigheten som Hemgården äger i Falun. Men företaget är inne på att utveckla sin verksamhet i staden.

- Falun har en oerhört attraktiv centrumkärna och ligger in en intressant och bra region. Vi tror mycket på Falun, och kan tänka oss att satsa vidare på fastigheter där, helt klart, säger Marcus Lindblom.

Även Masmästaren har stora planer för sina fastigheter i centrala Falun.

Företaget planerar nu för ny- och ombyggnation i kvarteret Köpmannen, där bland annat Dressman och Kings Arms håller till i dag.

Mer läsning

Annons