Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer dist i skolan

/
  • Repar. Niklas Hjeltén, Viktor Forsblom, Olof Ekborg och Erik Svantesson är medlemmar i Heavy Metal bandet Death Lobster som är ett av banden som ska spela på torsdag.

Annons

- Vi såg ett glapp hos de musiker som vill spela i rockband och kände att vi måste ordna nått arrangemang för de som gillar pop och rock, säger Jens Lundvik lärare på Söderbaumska.

Intresset för konserten har varit stor på båda skolorna. Det är första året som man gör det här men man hoppas och vill att det ska vara ett arrangemang som återkommer varje år. Just nu håller musikerna på med förberedelserna, och repar med sina band. All musik kommer att gå i rockens tecken men samtidigt ska det vara en variation på banden. Alla artister och grupper är lokala förmågor, där en del är helt nyskapta.

Olof Ekborg och Erik Svantesson är tretton år och medlemmar i Heavy Metal bandet Death Lobster som startades i höstas, de har också skrivit all musik själva. Både Olof och Erik tycker det ska bli kul och spela även om det känns nervöst.

Malin Loman och Marcus Nygårds från Falu frigymnasium ingår i en annan konstellation som spelar covers och lite lugnare musik.

- Vi är inget riktigt band, vi är mer ett kompisgäng som spelar musik tillsammans och det är första gången vi spelar ihop, säger Malin.

Arrangemanget är uppdelat på två spelningar en på dagen då man ska spela för skolorna och föräldrar och en på kvällen då allmänheten är välkommen att komma och lyssna på vad som kanske kan bli framtidens band.

Malin Loman tror att det kommer bli ett grymt bra drag på torsdag.

CARL STÅLBERG

Mer läsning

Annons