Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mänskligt med bock

/

Falupartiet satsar på en bock i kanten på nya loggan.
"Vi tar ansvar" står det på skylten, under partinamnet.
– När vi lovar något ska vi plocka fram pengar så det går att genomföra, säger ordförande Anders Runström.
Och nämner andra som inte tar ansvar.

Annons

Under hösten har Falupartisterna diskuterat vad de vill satsa på inför valet nästa år. Till slut enades de om att målet är ett mänskligare Falun.

– Under flera år har det varit mycket prat om hårdare frågor som hoppbackar, resecentrum och annat. Vi vill ta in de mjuka värdena i debatten, säger Anders Runström.

Partiets nya symbol är Kårebocken, han som en gång bökade i jorden och hittade Falu koppargruva - en stark lokal symbol, väl förankrad i Faluns slagg, enligt Runström.

Med nya loggan kommer och en handlingsplan. Här är bättre skola, trygghet för äldre och bättre företagande grundbultar.

Tillsammans med Maria Gehlin listar Runström lite mer konkreta Faluparti-förslag:

– När 15 procent av eleverna inte når målen måste kommunen sätta in studiehandledning och mer svenska 2-undervisning, och stöttning för dem med funktionshinder.

– Fler samlingsplatser för äldre, och hälsosamtal nu när vi lever allt längre.

– Företagsklimatet måste också bli bättre i Falun, så vi hamnar högre i näringslivets ranking - det kan räknas till hårdvaluta, men samtidigt kan företagare bidra med meningsfull sysselsättning för dem som står utanför arbetsmarknaden, och kanske har försörjningsstöd.

Och så var det där med att ta ansvar. Vilka gör inte det?

– Jag kan tycka att det är märkligt att Jonny Gahnshag glider undan och drar sig ur Lufab i ett kritiskt ekonomiskt läge, säger Runström.

– Skate-rampen som tog tio år att bygga, och förra majoriteten i skolnämnden som lät miljonerna rinna mellan fingrarna, säger Maria Gehlin.

Annons