Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville se Kråkan och Mamma Mu

/
  • Polulära barnboksfigurer. Mamma Mu, Kråkan och vänner i det musikaliska äventyret

Annons

Träbänkarna framför den stora scenen var fullsatta. På gräset runt om satt barn och vuxna utspridda på färglada filtar och åt korv, drack festis och medhavd kaffe.

I går kväll anordnades den första av fyra familjekvällar och underhållningen tillsammans med solen, som äntligen tittade fram, lockade drygt fyra hundra till Lilltorpet.

- Vädret är härligt, vi tog en promenad hit och det är kanon här, säger Jaime Silva och parkerar barnvagnen.

Jaime Silva bor i Korsgården, bara hundratalet meter bort och har tagit med sig döttrarna Hilda, 3 och Alina, 7 veckor till Lilltorpet.

Hilda vill helst inte prata med reportrar när Mamma Mu står på scen. Det är figurer från Jujja och Tomas Wieslanders populära barnböcker som underhåller med sång och musik och många är de barnaögon som följer varje steg de tar. Det musikaliska äventyret Krax i Kråkskogen har framförallt två personer som fascinerar den unga delen av publiken.

- Mamma Mu och Kråkan är bäst, säger Marcus Andersson, 7 år från Bäsna utanför Borlänge. Marcus lillebror Linus, 3 år nickar instämmande och proppar munnen full med popcorn.

- Man får passa på, det är inte så ofta det är teater för barn och det är bra att de får chansen att se teater på riktigt och inte bara på tv, säger brödernas mamma Carina Andersson.

Mer läsning

Annons