Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville ha matkassar

/
  • Lars Gren och Maria Eriksson på utdelningsdagen med hela bilen fullpackad med matkassar.

Maria Eriksson och Lars Grens initiativ att dela ut matkassar till fattiga familjer har gått bra. 15 matkassar delades ut onsdagen före jul.
– Det känns otroligt bra att alla kassar nådde rätt, säger Lars Gren.

Annons

På grund av att de som mottog kassorna hade olika tider att passa tog utdelningen större delen av dagen, närmare elva timmar. Enligt Lars Gren var varenda kasse väldigt uppskattad och både han och Maria Eriksson kände att alla som fick matkassar behövde det.

– Vi hoppas att till nästa år kunna vara fler som delar ut för det var väldigt mycket jobb för bara två och ensamma klarade vi det knappt. Som tur är det många som vi delat ut till som sagt att de vill hjälpa till nästa år, berättar Lars Gren.

Det var flera personer utanför Falun som kontaktade dem och bad om matkassar - från Borlänge ner till Hagfors. De båda tycker att det skulle vara kul om idén sprider sig till andra städer.

Fyra mindre handlare i Falun ställde upp matkassar i år och även de privata bidragen hjälpte, berättar Maria Eriksson och Lars Gren som vill tacka alla.

– Det känns skönt för att det är 15 familjer som annars inte hade fått äta julbord, säger Maria Eriksson.

En utdelning av matkassarna som stod ut var den första berättar de.

– Vi ställde oss utanför, ringde och sa att tomten stod på parkering. Han trodde inte på oss utan efter en halvtimme ringde vi igen och då kom han. Han kunde knappt tro sina ögon och då känns det bra, säger Lars Gren.

Mer läsning

Annons