Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många frivilliga ortsbor med i sökandet

/

Annons

– Vi ska och söka vid viken i Vågsjön, och vi ska gå skallgång efter stranden där vi möter polisens hundpatrull, sa Andreas Montalius som är en av den saknades klasskamrater.

Vid 10.30-tiden anlände en polisbåt från Stockholm för att sättas in i sökandet. En kriminalsökhund kommer också att finnas på plats under dagen. Det är en av landets få kriminalsökhundar som tillsammans med sin skötare har anlänt från Stockholm. Samtidigt ska en hundpatrull med en schäferhund att söka spår runt Klockarnässjön. En polismotorcykel har även satts in för att lättare kunna söka längs stigar och smala skogsbilvägar.

Enligt polisen har det kommit fram nya uppgifter om 19-åringen. Han ska ha setts vid ettiden natten till 1 maj på en fest i Kallmora.

På torsdagseftermiddagen rekvirerade polisen vattendykare från räddningstjänsten i Falun. Dykarna sökte i sjön utan resultat.

Strax före klockan 17.30 började även 25 frivilliga att delta i sökandet. Samtidigt trappar polisen successivt ner sökningen under kvällen och natten.

Mer läsning

Annons