Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat mångfaldsprojekt i forsen

/
  • Tack vare stöd från Riksidrottsförbundet får skolungdomar från Falun chansen att prova på att paddla i forsen i Hosjöholmen.

2010 drog Riksidrottsförbundet i gång mångfaldsprojekt Friluftsliv åt alla.
Genom Falu kanotklubb har flera hundra skolelever nu fått chansen att paddla i forsen i Hosjöholmen.

Annons

Falu kanotklubb beviljades i slutet av 2010, som en av femton idrottsklubbar i landet, medel från Riksidrottsförbundet för mångfaldsprojekt Friluftsliv åt alla. Projektet sträcker sig till och med januari 2013.

Kanotklubben inledde under fjolåret därför ett samarbete med åtta skolor i kommunen. Det har resulterat i att över fyrahundra elever har testat på att paddla i forsen i Hosjöholmen.

I linje med projektets mångfaldstema har fokus legat på att framför allt locka elever med utländsk bakgrund. Kubben har utvecklat en bra kontakt med lärare som undervisar i svenska som andraspråk.

– Det gick jättebra förra året. Vi har fått en mycket positiv kontakt med många lärare, och har lyckats ta emot många elever, berättar Soizick Lidström från Falu kanotklubb.

– Vi välkomnar även alla andra skolor i kommunen att kontakta oss. Vi kör i gång igen i maj och våra aktiviteter är helt gratis.

Soizick berättar att många elever är lite rädda på förhand, och att klubben därför är ute på skolorna och informerar innan de träffas vid forsen. Väl i kanoterna tycker de flesta dock att det hela är en fantastisk upplevelse, och timmarna i vattnet passerar fort.

– Vi är väldigt tacksamma för det ekonomiska stöd vi fått, och har nu köpt in bra utrustning och anlitat väldigt bra ledare. Sammanlagt sex personer har jobbat med eleverna under förra året. Målet är att totalt niohundra elever ska ha fått testa på att paddla i forsen innan projektet är slut.

Mer läsning

Annons