Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn latinsk pardans

/
  • Nära med kontakt. Enligt William Fernandez ska det inte gå att komma emellan med en hand.
  • Nära med kontakt. Enligt William Fernandez ska det inte gå att komma emellan med en hand.

På lördagen hölls en fullbokad workshop i Bachata, en pardans från Centralamerika. Beskrivningarna gick isär men lugn och sensuell var de flera som tyckte att det var.
– Det är en sensuell, het dans med rytm som för själar närmare varandra, säger William Fernandez.

Annons

Det var femton par på första workshoppasset. Nybörjarpasset handlade främst om grundstegen i Bachata men instruktörerna Jasmina Bisvac och William Fernandez tryckte på dansen handlar om partnern.

– Dansstegen ska sitta i muskelminnet, ni ska inte tänka på fötterna, ni dansar med kroppen, hjärtat och själen. Fötterna sköter sig själva, säger William Fernandez.

Dansarna höll till på Cubaduba på Svärdsjögatan. Efter första workshopen var det fri dans ett tag och sedan var det en avancerad workshop. På kvällen var dansparty då alla.

– Det är lagom som pausdans när man dansar salsa. Den är lite roligare eftersom det är mycket kontakt och koordination, säger instruktören Jasmina Bisevac.

Arrangörerna Erik Björk och Lena Åström berättar att föreningen Dansfeber ofta arrangerar salsakvällar. Det har blivit tydligt att en hel kvälls salsadansande är påfrestande så för att ha en lugnare dans som kan dansas emellanåt så anordnade de workshopen.

– Det är en kravlös dans med låg tröskel så därför har vi märkt av ett enormt intresse. Inte bara från salsadansarna utan även buggarna, säger Lena Åström.

– Bachata fungerar lite som foxtrot gör för buggen. Det tar ner tempot lite och sen är det underbar musik, säger Erik Björk.

Mer läsning

Annons