Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppis på Elsborg

/
  • Nöjd Elsborgsbo. Ingegerd Permalm var överraskad över kundtillströmningen. Bland annat sålde hon barngungstolar tillverkade av maken Henrik.
  • Slutsålt. Loke Bodén sålde över 200 hemmarullade chokladbollar i ett nafs. Snacka om klirr i kassan för en femåring! Lillasyster Livi iakttog och lärde.
  • Loppispionjär. Janina Söderström fyndade hos Eva Tägtström som var först i Elsborg med loppisidén. Då drömde hon om loppis på hela Hyttgatan, till sist blev det loppis i hela Elsborg.

Annons

Förra årets loppislördag på Elsborg var ingen engångsföreteelse. I helgen var det dags igen, den här gången med mer än dubbelt så många försäljare.

Innanför grinden på Hyttgatan 7 hade inte bara familjen Green, utan ytterligare sex personer placerat ut sina överblivna prylar. Det var ett lyckat drag. Allra bäst gick det för sonsonen Loke Bodén som sålde över 200 hemmarullade chokladbollar i ett nafs.

- Jag ska få 400 kronor insatta på mitt sparkonto, avslöjade han stolt.

Samtidigt pågick kommersen för fullt på uppåt 60 av gårdarna i den klassiska stadsdelen. Janina Söderström köpte en teburk i porslin av Eva Tägtström som var först i Elsborg med att ordna sommarloppis för några år sedan.

- Då drömde jag om loppis på hela Hyttgatan, men det blev hela Elsborg, konstaterade hon.

Stadsdelföreningens Björn Kronvall höll i trådarna och var riktigt nöjd:

- 23 gårdar var med ifjol och folk sålde häcken av sig. I år är det närmare 60 gårdar, så nu fläker verkligen hela området ut sig. Nästa gång dubblar vi igen, till 120...

Enligt Kronvall lockas många av besökarna av att få se de annars så insynsskyddade gårdarna, men många passar också på att fynda.

Kronvall igen:

- Här har man bös i källaren och på vinden som man ställer fyra meter ut på gården för att bli av med. Har man inte ekonominoja i det så det är verkligen fyndläge för köparen.

Mer läsning

Annons