Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linné och pannkakor i Harmsarvet

/
  • Matprat. Femårige Erik Ducander upplyste blomsterkungen att man nuförtiden åt hamburgare och att man ofta fick en leksak till måltiden.
  • Lunchpaus. Skogspannkakor smakar ungefär som pannkakor hemma tyckte från vänster: Louise Skoglund, Sofie Skoglund, Emil Samuelsson och Joel Samuelsson.

Annons

Gården som kommunen arrederar och förvaltar tillsammans med Naturskyddsföreningen har under några år utvecklats till ett pedagogiskt museijordbruk. Här vill man erbjuda familjer insyn i traditionella jordbruksmetoder och närkontakt med olika lantraser som idag är ovanliga på svenska gårdar.

- Vi har bland annat Hedemorahöns, flera exemplar av brunkullakon, en nordsvensk brukshäst och finullsfår, berättar Helge Sonntag som arbetar på gården och är ny ordförande i Naturskyddsföreningen i Falun.

För att se gården, kårebocken och lammen fick barn och vuxna vandra en naturstig som avslutades med skogspannkakor över öppen eld.

Även Linné gjorde ett besök under dagen och reflekterade över hur mycket som förändrats och han förundrades över en bil med hästsläp.

- På min tid var det hästen som drog människan och inte tvärt om.

Under våren har nära 500 förskolebarn besökt Harmsarvet och träffat djuren.

- Så alla djur är ordentligt inklappade vid det här laget, berättade Mia Bucht från Naturskyddsföreningen som senare guidade ytterligare ett 50-tal barn runt gården som terminsavslutning på modersmålsundervisningen i ryska i Falu kommun.

Mer läsning

Annons