Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekfull dans ger träning

/

Flygplanen blev pingviner som ryckte på axlarna, och robotar förvandlades till slajmvarelser när de blev infångade...
Det hände en hel del när zumba för barn prövades på för första gången i Falun.

AnnonsUnder förra veckan hade Sanna Holmgren öppet hus i de nya lokalerna i Origohuset. Tidigare har hon drivit Dansa med Sanna i hyrda lokaler på Arenan och Lugnet, men den 28 december hittade hon källarlokalen i Norslund som tidigare varit disco, fritidsgård och lagerlokal.

Efter en intensiv upprustning med hjälp av föräldrarna kunde Sanna Holmgren inviga de fräscha lokalerna i helgen. Blomsterprakten vittnar om många gratulanter, och under prova-på-veckan har hon haft hundratalet besökare varje dag.

– Jag har fått frågan om en egen dansstudio varit en dröm, men det har egentligen inte varit något planerat. Det har bara blivit, säger Sanna Holmgren som arbetar i studion tillsammans med sex andra instruktörer.

Och i går var det alltså zumbapremiär för barn. Ett 20-tal hängde på. Det var dansglädje med pingvinrörelser, jag-vet-inte-ryckningar på axlarna, zumba-zumba-rop och mycket annat.

Sedan blev någon törstig, vattenflaskorna åkte fram och vi fick höra en fröken-har-sagt-historia om hur ekorrar äter råa ägg. Detta apropå om man vill vara flygplan eller fågel.

Efter lite mer dans var det dags för slajmfigurerna att ta över världen, det slutade med att alla robotar blev förvandlade.

Tanken är att föräldrarna inte ska behöva gå och vänta i en timme. Medan barnen leker zumba i ett rum så skakar mammor och pappor loss i ett annat.

Mer läsning

Annons