Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa köer på premiärdag

/
  • Besökare. Åsa Norling tvingades köa i över 40 minuter, innan hon kunde packa in sina nyinköpta varor i bilen och åka hem.
  • Populärt. Köerna ringlade riktigt långa, när Plantagen öppnade sin butik i Falun på torsdagseftermiddagen.

Annons

- Tänk att man utsätter sig för något som detta. Jag har köat i över 40 minuter för att få betala, säger Åsa Norling från Falun, en av många, många premiärbesökarare som tålmådigt fick stå och köa i nästan en timme.

Köerna ringlade nämligen långa mellan hyllorna inne i butiken, som en enda lång orm. I sakta mak kröp kön närmare och närmare kassorna...

- Jag har köat i 47 minuteter, det är otroligt vad många som hittat hit, säger Harald Lohse från Ludvika, som hade fyllt sin kundvagn med blommor och blomjord.

Plantagen själva var förberedda på att många skulle komma och besöka butiken under premiärdagen.

Men anstormningen blev större än så.

- Vi har haft jättemycket folk sedan vi öppnade. De första tusen besökarna fick varsin ros, och de tog slut på 43 minuter, säger Peter Jansson, butikschef.

- Det är inte roligt att behöva konstatera att så många blivit tvingade att stå i kö så länge, men jag tror ändå att de har viss förståelse en sådan här dag, fortsätter Peter Jansson.

Han tycktes ändå ha det hela under kontroll, och var mest orolig över hur parkeringskapaciten skulle räcka till, när Ica Maxi slår upp portarna i nästa vecka.

- Det kan bli lite knepigt, slutar Peter Jansson.

Mer läsning

Annons