Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kunderna ska inte behöva åka in till stan"

/
  • Golvet håller på att läggas om i butiken och en helt ny spelavdelning ska byggas. Leif Persson och Johan Gustavsson inviger den nya mejerikylen.

Renoveringen och flytten är i full gång. Inom ett par månader hoppas Leif Persson, VD för Bjursås konsumentförening, att kunna slå upp portarna på Konsums nya lokaler i Grycksbo.
– Vi har ingen bestämd tidsplan, men tillsvidare har vi öppet i gamla lokalen så att Grycksboborna kan köpa sin limpa.

Annons

Efter att Tempo gick i konkurs har Konsum blivit ensam matbutik på orten. Leif Persson som äger både butiken i Grycksbo och i Bjursås, tycker att det inte bara finns fördelar med att vara utan konkurens.

– Har man en konkurerande verksamhet kan man alltid jämföra sig och bli bättre. Man kan jämföra varor och priser och man räknar alltid bilarna på den andres parkering.

Leif berättar att det alltid finns konkurenter i Falun så det går aldrig att slappna av. Är man ensam handlare i en mindre ort ställer det högre krav.

– Grycksbo som ort kunde inte försörja två butiker, så vi måste nu sträva efter att göra en bra butik istället.

Priserna behöver inte skjuta i höjden bara för att det inte finns en konkurent som kan hjälpa till att pressa priserna, menar Leif.

–Tvärtom kan vi till och med sänka priserna lite för att konkurera med affärerna i Falun.

På frågan om han känner att det är viktigt att försöka satsa på butiker i mindre samhällen, tittar Leif ut över renoveringsröran.

– Det är bara att se sig omkring, allt det här tyder på att det är viktigt.

Lokalen har blivit större och Leif Persson har kunnat anställa ny personal i både Grycksbo och Bjursås. Ett nyförvärv är Johan Gustavsson som ska bli ny butikschef i Grycksbo.

– Min vision är att få kunderna att stanna i Grycksbo , de ska inte behöva åka in till stan för att handla.

Mer läsning

Annons