Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturfest gav mersmak

/
  • Dödskallemärke. Tim Åström fick en dödskalle målad i ansiktet. Han var nöjd efter en koll i spegeln.
  • Smyckade. Simone Milton, Tim Åström och Johanna Wretfors fick hjärta, dödskalle och stjärna målade i ansiktet av Isabella Willet
  • En liten stund. Så heter bandet, men musikanterna upptäckte att det tar ett bra tag och mycket träning och tålamod för ett tajt sound. På Lilltorpet i lördags lät det toppen: Från vänster Ida Nordén, Johan Nordin, Frida Bokor, Katarina Hälleberg och Kajsa Eriksson

Annons

Han är en av arrangörerna: De förtappades café i samverkan med IOGT-NTO och NBV.

Festivalen på Lilltorpet pågick hela helgen. Tidningen gjorde ett nedslag på lördagens eftermiddag. Då var det fint badväder, några njöt på stranden och det var ännu glest i bänkarna framför scenen.

Förutom musiken kunde publiken njuta av utsikten i denna vik av Vällan där slagghögarna rullar som mjuka kullar ner mot vattnet.

En liten stund var en av många grupper som uppträdde. Klockrent och samstämt. De är främst sångare förklarar de, i gräset efteråt. Alla spelar också det mesta, mer eller mindre bra.

En liten stund bildades som ett examensprojekt tredje året i gymnasiet.

- Vi hade snackat om det tidigare, men det blev av när det hotade betyg i bakgrunden, säger Kajsa Eriksson, Ida Nordén, Frida Bokor och Katarina Hälleberg.

De redovisade med en demo, tre låtar som Johan Nordin hjälpte till att spela in. Nu är han också med, litegrann.

Helgens spelningar var debut på scenen för gruppen. Frågan är om det blir någon fortsättning, nu när medlemmarna gått musikestetiska programmet på Haraldsbogymnasiet.

De har en imponerande bredd, allt från country och jazz till visor och tysk techno. Allt under etiketten mysmusik.

Även resten av kvällen bjöd på en spännande blandning med bland andra Josse, Pelle Lindström, Lamine Chissoko och MCimon&the Mighty Wibes.

På söndagen passade uppåt 50 par på att dansa salsa, under hotande regnmoln.

Den 11 augusti är det dags för Slaggsten igen, den här gången med tillägget: Tungmetall och rödfärg.

Mer läsning

Annons