Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronofogden auktionerar ut Batmobil i Falun – spana in superhjältekärran här

Bruce Wayne verkar ha fått problem med finanserna... Bland Kronofogdens nätauktioner återfinns just nu en replika av den klassiska Batmobilen. Och i veckan finns chansen att spana in den på närmare håll – i Falun.

Annons
Foto: Kronofogden

Tillhör du skaran som alltid drömt om att ha en egen Batmobil? Nu har du chansen. Kronofogden auktionerar nämligen ut en replika av den klassiska superhjältebilen, i Falun.

Utropspriset sattes till 150 000 kronor men budgivningen är i full gång. I skrivande stund leder en person som säger sig vara beredd att betala 455 000 kronor.

Foto: Kronofogden

Men vad får man då om man vinner auktionen? I annonsen beskriver Kronofogden Batmobilen som ett hobbyfordon med okänd årsmodell och mätarställning. Någon bruksanvisning eller servicebok finns inte och Kronofogden skriver att de varken startat eller funktionstestat bilen.

Foto: Kronofogden
Foto: Kronofogden

De har däremot hämtat en rad uppgifter från internet – bland annat att Batmobilen ska vara sex meter lång, väga 1750 kilo och ha en maxhastighet på 260 kilometer i timmen. Dessutom ska den ha ett chassi i skottsäker kolfiber. Dessa uppgifter har dock inte kunnat verifieras.

Vad gäller drivmedel så konstaterar Kronofogden att det troligen är bensin. Samma svar ges gällande växellådan som "troligen är automat".

Foto: Kronofogden
Foto: Kronofogden

Den som vill veta mer om själva farkosten kan gå på en visning i Falun onsdagen den 27:e juni.

En specialnyckel finns... Foto: Kronofogden
Foto: Kronofogden
Foto: Kronofogden
Foto: Kronofogden

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons