Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftig rusning till verket

/
  • Brännbart. Esteteleven Markus Ruotsalainen lägger sista handen vid det stora konstverket i flis som eldades upp när det öppna huset skulle stängas för allmänheten.
  • Vattenspridare. Falu energi och vatten heter ju bolaget, och även om kraftvärmeverket stod i centrum så fanns vattenfolket med på ett hörn. Tage Kusgård delade ut flaskor med gott, kallt Faluvatten från Rog.

Annons

Småpojkar rutschade nerför flishögarna, Lurbo Stompers tonade samstämt, folkmusikorkestern Gränslöst spelade medryckande och folk köade till osande hamburgergrillar.

Andra tipspromenerade, fick en duvning i sopsortering och en lektion om hur äckelvatten från avloppet renas till sjövärdigt skick.

Estettvåorna från Haraldsbogymnasiet hade jobbat i tre dagar med sitt konstverk och kunde berätta om det tuffa livet som konstnärer.

- Första dagen regnade det, andra dagen blåste de så att vi fick flis i ögonen och skottkärrorna flög i väg, berättar Fredrika Wennström Anders Backlund och Lisa Gustafsson, några av dem som skapade ett konstverk i fyra nyanser av flis.

Flistavlan föreställde Fågel Fenix som ju reser sig ur askan, lämpligt tema för kretslopp och återvinning, alltså. Eleverna hade använt olika flissorter. Den grönaktiga sorten med mycket barr fick vara vatten, den gulare himmel och sol och så vidare.

Som final på det öppna huset eldades konstverket upp.

Kändiskvoten höjdes genom att Anders Lundin höll i programmet från scenen. Någon allsång blev det inte för allmänheten, men enligt välunderrättad källa fick personalen sjunga ut under festen senare på kvällen.

Mer läsning

Annons