Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen inför rökfri arbetstid

/

Annons

Kommunernas och landstingets arbetsmiljöråd har uppmanat landets kommuner att ta en principdiskussion om ett strategiskt beslut för rökfri arbetstid i kommunerna.

Personalchefen Inger Klangebo har tagit sig an det hela, och vid junimötet som kommunstyrelsens allmänna utskott har, så ska frågan upp till beslut

- Inget är därmed klart än, men det låter som om beslutet kommer att gå igenom. Att införa rökfri arbetstid känns som ett naturligt steg att ta. Alla är medvetna i dag om rökningens negativa effekter, säger Inger Klangebo och fortsätter:

- I dag utgör rökningen den enskilt vanligaste orsaken till sjukdom och för tidig död. Kvinnor i låglönegrupper är bland de som röker mest, det visar statistik som finns framtagen. En stor del av den yrkesgruppen har kommunen som arbetsgivare, och ett ökat hälsofrämjande känns därför extra viktigt, säger Inger Klangebo.

Säger utskottet ja, så innebär det att alla kommunens lokaler blir rökfria och att personalen inte röker under arbetstid. Med hänsyn till brukare, elever, kollegor och besökare röker personalen inte i sina arbetskläder/innekläder, utan byter om till privata kläder eller sätter på sig ytterplagg.

- Ingen ska behöva bli utsatt för passiv rökning eller röklukt, när de befinner sig inom Falu kommuns lokaler. Vi väljer att sätta hälsan främst, menar Inger Klangebo.

Hur har kommunens personal reagerat på att rökfri arbetstid kan införas?

- Sett till den dialog vi fört med facket, så har responsen mest varit positiv. Men det är klart att det också finns de som tycker att vi går för långt, att vi inkräktar på deras integritet.

De som vill kan dock fortfarande ta sig en rök - om de gör det på lunchen. Den räknas nämligen inte som arbetstid.

- Men det är klart att vi helst ser att ingen gör det heller. Vi hoppas att det här beslutet ska få många att känna en positiv spark i ryggen till att sluta röka, säger Inger Klangebo.

Och de medarbetare som röker kommer också att få stöd att sluta röka eller begränsa sin rökning.

Kommunen kommer nämligen att tillhandahålla rökavvärjningsprogram. Råd om olika metider erbjuds kostnadsfritt genom företagshälsovården. Kommunen kommer dessutom att subventionera nikotinläkemedel, plåster eller tuggummit, till två tredjedelar av kostnaden under max två månader.

Chefer ska också ta upp hälsofrågor i medarbetar- och rehabsamtal.

Att folk inte springer i väg och röker på arbetstid innebär naturligtvis också vissa sidovinster för kommunen. Arbetstiden blir mer effektiv.

- Visst vinner vi andra saker på att införa rökfri arbetstid, men hälsoaspekten är ändå det viktigaste. En bra hälsa bland medarbetarna slår allt, slutar Inger Klangebo.

Mer läsning

Annons