Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isig fest ska fixastrand vid Toftan

/
  • Tio lokala lag möttes på rinken förra året, och det blir lika många som spelar i år klockan 10-16 på juldagen. Överskott från mat och dryck i trivseltältet och lagens startavgifter ska gå till upprustning av en strand.

Förra årets hockey-bockey-turnering blev en riktig succé. Uppåt 500 kom för att kika på rinkdramatiken och för att njuta i trivseltältet på juldagen.

Annons

Nu hoppas arrangörerna på repris. Förra året fick de in 20 000 kronor som de skänkte till två lokala förskolor i Sundborn. Den här gången vill de rusta en badstrand.

– Vi drog i gång eftersom det inte händer något i byn under juldagen, säger Magnus Norberg, uppväxt i Sundborn precis som resten av arrangörerna: Mats Stenman, Robin Norberg, samt Fredrik och Markus Hedman. De har ägnat många timmar åt att spola rinken intill skolan.

I år kommer allt överskott och skänkta pengar att gå till att rusta Vitsand vid Toftan.

– Det är en badstrand som vi var mycket på när vi var yngre. Den håller på att förfalla och vill göra något, förhoppningsvis tillsammans med kommunen, säger Magnus Norberg som hoppas på att fixa omklädningshytter, trappa och bryggor, allt beror på hur långt pengarna räcker.

Mer läsning

Annons