Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspektion avslöjade brister på restaurang – personalens arbetskläder låg på toaletten

Skitiga golv, hyllor, skåp och lådor, ett tvättställ som saknade både tvål och papper samt arbetskläder som förvarandes i en öppen korg på toaletten – det är några av de brister som noterades när kommunens miljöinspektör besökte en restaurang i centrala Falun.

Annons

I mitten av maj gjorde en av kommunens livsmedelsinspektörer ett oanmält besök på en restaurang i centrala Falun.

Under besöket upptäcktes en rad olika avvikelser och inspektören kunde konstatera att restaurangen inte uppfyllde livsmedelslagstiftningens krav.

Bland annat noterades att det fanns ett flertal påbörjade ombyggnationer som inte slutförts – något som försvårar rengöringen av väggarna.

Dessutom användes bland annat handskar och förvaringskärl som inte är avsedda för de livsmedel som de används för.

Vad gäller rengöring fanns även där en del att önska. Bland annat hittade inspektören en smutsig fläkt och skitiga golv, hyllor, skåp och lådor.

Personalens hygien verkade inte heller den vara fläckfri då det saknades både tvål och papper vid tvättstället där mat görs iordning. Personal uppgav att de använder handsprit och engångshandskar – något som inspektören konstaterar om inte kan ersätta handtvätt utan bara ska användas som ett komplement.

Att arbetskläder förvaras i en öppen korg på personaltoaletten var inte heller någonting som sågs med blida ögon på. "Det är inte lämpligt att förvara arbetskläder helt öppet i ett toalettutrymme på grund av kontamineringsrisken", står att läsa i kontrollrapporten.

I slutet av maj kommer restaurangen att få ytterligare ett besök där man ska följa upp de noterade bristerna.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons