Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyturnering på schemat i Bjursås

/

På Bjursåsskolan har en grupp elever på högstadiet har haft innebandy som elevens val.
I går arrangerade de en turnering för årskurs 3 till 6. En tradition som går många år tillbaka i tiden.

Annons

– De har verkligen varit jätteduktiga i arbetet. De har bemött de yngre deltagarna på ett fint och ödmjukt sätt, säger idrottsläraren Karin Ståhl.

Hon berättar att turneringen pågått länge. Ett av de priser som delas ut är en vandringspokal åt segrande lag. Alla möter alla genom ett system med handikappmål, som ger de yngre en chans mot de äldre.

– Man får tillgodoräkna sig ett handikappmål per år det skiljer. Så när tredjeklassarna möter sexorna startar de matchen med tre noll. Det är ett system som alla gått med på och vi har tränat mycket innebandy på idrottslektionerna. Gått igenom positionsspel, regler och använt oss av de spelare som finns i klasserna.

Hannes Grejs som är en av de elever som ingår i arrangörsgruppen, förklarar att de har två utbildade domare som ser till att matcherna spelas ordentligt och efter de regler som gäller.

– Vi har regler för att spelet ska skötas fint. Det är inte så många som har sagt något om turneringen än, men jag tycker att man kan se på spelarna att de har roligt.

Mer läsning

Annons